Clinic Centered Riding!

Geplaatst door

Op 6 oktober aanstaande organiseren Marieke Nefkens (Equiparadise) en Anastasija Zvirbule (Anastasija`s Horses) een workshop op de locatie van LRV Bocholtz. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom! De workshop is geschikt voor zowel wedstrijdruiters als recreatieruiters.

Doel van de workshop: Het verbeteren van de communicatie tussen mens en paard in het zadel en op de grond.

Programma:

  • Welkom
  • Lezing Horse body language

In deze workshop vertelt Marieke over de lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen van paarden zoals dit wetenschappelijk is vastgelegd. Er zijn hier namelijk veel misverstanden over. En ook verschillende theorieen. Ook andere praktische onderwerpen komen aan bod, zoals hoe paarden leren en wat dus de meest effectieve trainingsmethode is en hoe je zelf op een begrijpeijke manier met je paard kunt communiceren. Deze lezing helpt duidelijkheid en inzicht te krijgen in de relatie tussen mensen en paarden en paarden ondeling. Dit gedeelte duurt ongeveer 1,5 uur. Er is natuurlijk ruimte voor vragen vanuit het publiek.

  • Korte koffie/thee pauze
  • Lezing Rider biomecanics

In deze lezing vetelt Anastasija over de op het Centered Riding gebaseerde visie waarbij het draait om houding en zit van de ruiter. Centered Riding betekent rijden vanuit je midden. Het leert ons bewust vanuit het bekken te rijden, vanuit je zit. Rijden vanuit de zit is natuurlijk essentieel voor elke ruiter, en het kan erg nuttig zijn om de principes van Centered Riding toe te passen in je eigen training. Het streven van Centered Riding is om te rijden met zo min mogelijk spanning, zo min mogelijk inspanning en zonder je paard te hinderen. Deze lezing duurt ongeveer 1 uur. Natuurlijk is ook na deze lezing ruimte voor vragen vanuit het publiek.

  • Pauze (lunch en mogelijkheid om je paard te halen voor het praktijkgedeelte)
  • Praktijkgedeelte waarin ruiter-paard combinaties in een kleine groep (maximaal 4 combinaties) een Centered Riding les mogen ervaren. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zijn er 1 of 2 groepen.
  • Afsluiting

Kosten:

Hapjes en drankjes zijn voor eigen rekening en komen ten goede aan de Rijvereniging Bocholtz.

Voor leden zijn de kosten 5,- Euro (m.u.v. hapjes/drankjes). Meerijden praktijkedeelte 5,- Euro extra

Niet-leden die alleen toehoren betalen 25,- Euro (exclusief hapjes/drankjes)

Niet-leden die willen meerijden tijdens het praktijkgedeelte betalen 35,- Euro (exclusief hapjes/drankjes)

Aanmelden of vragen? Dat kan via Facebook: Equiparadise Limburg of Marieke Nefkens                   of via mail: mariekenefkens7@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *