Zij hebben hun sporen verdiend!

Geplaatst door

Ponyclub en Landelijke Rijvereniging De Sportvrienden Bocholtz wilde haar 8 jubilarissen in het zonnetje zetten door het organiseren van een “corona-proof” clubdag op 3 oktober.
Maar door de verscherpte corona-maatregelen konden de geplande activiteiten niet door gaan. De vereniging hoopt in het komende voorjaar alsnog de jubilarissen te kunnen huldigen.

De jubilarissen zijn:

Mathieu Schnackers 60 jaar lid

Mathieu is de gentleman van de ruiterclub. Hij is jarenlang heel actief in de ruitersport geweest en vormde een goed team met zijn paarden, zowel bij de dressuur als bij het springen. De laatste 30 jaar maakte Mathieu deel uit van de veteranen en reed hij ook met de clublessen mee.  Jammer genoeg zien we Mathieu nu niet meer te paard, maar komt hij wel vaak langs om even te horen hoe het gaat. Onlangs sponsorde Mathieu nog houten balken om hindernissen van te maken. Mathieu is altijd even beleefd en vriendelijk. We kennen hem niet anders dan een lid dat altijd zijn beste beentje heeft voorgezet voor de vereniging.  

Mathieu Schnackers – 60 jaar lid

Harry Jorissen 60 jaar lid

Harry Jorissen is een paardenman in hart en nieren. Hij heeft de vereniging altijd belangeloos bijgestaan als jurylid (zowel dressuur als springen)  en als parcoursbouwer. De springlessen bij de veteranen worden ook al sinds jaar en dag door Harry verzorgd. En als hij zelf geen lessen hoeft te geven, dan neemt Harry zeer actief deel aan de verenigingslessen. Altijd sportief en serieus bezig om de sport naar een hoger niveau te tillen.  Zijn motto is: De tijd die je op je paard zit, moet je nuttig besteden!
De vereniging kan bij ieder evenement op Harry rekenen en ook op zijn echtgenote Marie-Louise.

Harry Jorissen – 60 jaar lid

Giel Bastin 40 jaar lid

Giel heeft van huis uit het verenigingsleven mee gekregen. Zijn oudere broer Pierre was lid van de ruiterclub en zo is Giel ook bij de club gekomen. Giel heeft nooit veel om de ruitersport zelf gegeven, maar des te meer om de gezelligheid er om heen. Een biertje hoort bij de gezelligheid, zeker ook omdat Giel bij “de Geitenfokkers” wel wat gewend is.  De vereniging kan al 40 jaar lang bouwen op Giel die zich vaak laat zien als er werk moet worden verricht. Hij is van alle markten thuis en kan overal inspringen. Daarnaast moet vermeld worden dat Giel reeds jarenlang heel trouw iedere maandag vrijwilligerswerk doet om de accommodatie van de rijvereniging te onderhouden.

Giel Bastin – 40 jaar lid

Chantal Pelzer-Jorissen 40 jaar lid

Chantal was nog heel jong toen zij bij de ponyclub kwam rijden. Het paardrijden is haar met de paplepel ingegoten als dochter van Harry en Marie-Louise Jorissen.
Na de ponytijd heeft Chantal bij de paarden gereden. Door drukte van werk en gezin kwam het rijden op een lager pitje te staan. Haar paard wordt dan ook nu door haar vader gebruikt om naar de clublessen en de veteranenlessen te gaan.

Hilde Vaessen 25 jaar lid
Hilde heeft zelf geen ambities om te rijden maar is bij de club gekomen via haar man Jo Vaessen. Hilde is niet alleen de vrouw van…., want zij kan heel goed zelf haar mannetje staan. Hilde zorgt er voor dat de kantine netjes en opgeruimd is en dat de was wordt gedaan. De prachtige boeketten die door Hilde zijn gebloemschikt, zorgen voor de finishing touch als er een concours is. Hilde treedt nooit op de voorgrond (dat laat zij aan haar man over). Dus Hilde is wat je noemt een stille kracht. Maar oh zo belangrijk!  

Hilde Vaessen – 25 jaar lid

Nicole Schmidt 25 jaar lid

Nicole is heel erg betrokken bij de ruiterclub. Samen met haar man Peter hebben zij jarenlang gezorgd voor de financiële kant van het verhaal. Nicole rijdt actief op hoog niveau en dit doet zij al jaren lang met verschillende paarden. Alle paarden heeft Nicole zelf opgeleid en zij heeft veel vakmanschap in huis.
De vereniging heeft heel veel profijt gehad van de lessen die Nicole gedurende de afgelopen jaren heeft gegeven, zowel aan de jeugd als aan de volwassenen. Ook de paarden kunnen de vriendelijke en ontspannen manier van rijden die Nicole de leden leert zeker waarderen.

Nicole Schmidt – 25 jaar lid

Simo Geerkens 25 jaar lid

We zien Simo Geerkens niet meer zo vaak te paard maar wel op de tractor die altijd wordt ingezet bij het voorbereiden van concoursen. Als er dressuurringen moeten worden uitgezet of een parcours moet worden opgebouwd, dan is Simo zeker aanwezig, vaak met zijn zoon Marco. Simo zorgt er ook voor dat de voorraden van de kantine worden bijgehouden en aangevuld.
De vereniging kan al jaren lang op Simo rekenen als de vaste ringmeester bij de jaarlijkse springwedstijden. Hij kan de hele dag worden ingezet en roept onvermoeibaar iedere combinatie naar binnen.
Simo kan dan echt genieten van zo’n dag.    

Simo en Marco Geerkens – 25 jaar lid

Marco Geerkens 25 jaar lid

Marco was nog maar heel klein toen hij lid van de ponyclub werd. Waarschijnlijk heeft Marco toen al besloten dat dressuur meer een “meiden-ding” is en richtte Marco zich al vlot op de springsport. Marco heeft verschillende paarden succesvol op springwedstrijden uitgebracht. De vereniging waardeert de doorzettingskracht van Marco. Zijn passie voor paarden en voor het springen worden beloond.  En dat wordt Marco van harte gegund. Onlangs bij de derby met vaste crosshindernissen konden we genieten van het foutloze optreden van Marco en zijn paard.

Eén reactie

  1. Alle jubilarissen van PC & LRV De Sportvrienden Bocholtz van harte gefeliciteerd.
    Heel veel succes met de verkoop van de loten als steuntje in de rug.
    Hartelijke groet,
    Jozé Bloem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *